donderdag 28 maart 2013

Paasweekend? Plan een Paasuitje met het gezin!

Het Paasweekend staat voor de deur en dit extra lange weekend biedt juist de mogelijkheid om er lekker met het hele gezin of met vrienden eens op uit te gaan. Naar een pretpark bijvoorbeeld, het museum of een dierentuin. Ga bijvoorbeeld eens naar het leukste uitje van Nederland volgens de leden van de ANWB: GaiaZOO in Kerkrade. Het meest innovatieve uitje vind je volgens de ANWB leden in Nijmegen, namelijk in het muZIEum.



Verrassende winnaar
Ieder jaar kiezen de leden van de ANWB de leukste uitjes van Nederland, zowel landelijk als per provincie. De afgelopen twee jaar werd GaiaZOO uitgeroepen tot het leukste uitje van Limburg, waar de dierentuin al heel erg trots op was. Dit jaar lieten ze de Apenheul (2de) en de Efteling (3de) achter zich in de landelijke race om de titel. GaiaZOO in Kerkrade is een zusterdierentuin van de Apenheul en heeft veel verschillende dieren in mooie natuurlijke leefomgevingen. GaiaZOO wil al het moois wat de wereld te bieden heeft aan haar bezoekers laten zien. Hierbij kun je vrij dichtbij de dieren komen om ze te observeren in hun leefomgeving. Al met al is het een zeer leuke dierentuin waar je gewoon een keer geweest moet zijn. Kijk voor meer informatie en een routebeschrijving op GaiaZOO.nl.

Aapjes kijken
Ben je gek op apen? Dan is de Apenheul de dierentuin voor jou. Deze in apen gespecialiseerde dierentuin is door de ANWB leden uitgeroepen als het tweede leukste uitje van Nederland. Pas deze week weer geopend na een winterstop van een paar maanden en nu al in de prijzen. In dit prachtige park kun je verschillende soorten apen van heel dichtbij bekijken. Hoogtepunt is natuurlijk het Gorilla eiland waar je uren naar deze prachtige groep kan kijken. Of laat je verrassen door de doodshoofdaapjes die gewoon lekker los rondhopsen. Je vraagt je eigenlijk af wie er dan naar wie zit te kijken. Op Apenheul.nl vind je alle informatie over dit leuke dierenpark.

Het is een sprookje
De Efteling, wie is er niet groot mee geworden. Dit jaar als derde uit de bus gekomen als leukste landelijke uitje van Nederland, maar volgens de kinderen van de ANWB Explorers is De Efteling het leukste uitje 2013. Een dubbele titel dus waar dit sprookjespark terecht trots op mag wezen. Wandel een wereld van sprookjes, mythen en legenden binnen en geniet van de prachtige gebouwen in Anton Pieck stijl. Of stap in de meest avontuurlijke achtbanen die je in een sprookjeswereld kunt vinden. De Efteling vormt een echt uitje voor het hele gezin. Op Efteling.nl staat alle informatie om je dagje uit te plannen.

Vervolgens zijn er nog een aantal andere winnaars per provincie gekozen. Deze vind je allemaal op de website van de ANWB. Fijne Paasdagen allemaal!

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.