woensdag 27 februari 2013

Nieuws uit de natuur

Het is weer tijd voor wat nieuwsberichten uit de natuur, want de natuur heeft weer heel wat te vertellen. Zo is het vandaag de dag van de ijsbeer, kun je door te delen geld doneren aan het WNF en natuurlijk komt Earth Hour er weer aan. En om nog maar eens Jane Goodall te citeren: iedereen kan een verschil maken. Wat ga jij vandaag doen om dat te bewerkstelligen? Hier zijn een aantal suggesties van het Wereld Natuur Fonds.



Happy International Polar Bear Day
Het is vandaag internationaal de dag van de ijsbeer. Deze mooie dieren van de Noordpool hebben ook wel een eigen dag verdiend. Zoals je eerder hebt kunnen lezen, smelten de ijskappen op de Noordpool het snelste weg door de klimaatveranderingen. Met zijn allen kunnen we daar nog steeds iets aan doen. Op Arctic Home kun je hier alles over lezen. Bovendien kun je via de website van het Wereld Natuur Fonds ook een ijsbeer adopteren. Of sms IJSBEER naar 4333 en doneer € 1,-. Dat is pas een leuk cadeautje op deze feestelijke dag voor deze mooie witte beren. (foto: berrydenijs gemaakt in Ouwehands Dierenpark)

Deel & Doneer
Als je dan toch bezig bent met het vieren van de internationale dag van de ijsbeer, surf dan ook eens naar Ikea.nl/Bettercotton en draag een steentje bij aan het redden van de rivierdolfijn in India en Pakistan. Het Wereld Natuur Fonds en woonwarenhuis Ikea zijn één van de grondleggers van het Better Cotton Initiative (opgericht in 2005) om de productie van verantwoord katoen te organiseren en stimuleren. Zo gebruiken de boeren in India en Pakistan minder water en pesticiden bij het verbouwen van katoen. Dat is goed voor het milieu en de gezondheid van mensen. Ikea streeft ernaar om in 2015 alleen nog maar verantwoord katoen te gebruiken. De aankomende weken en op social vraagt het WNF en Ikea samen aandacht hiervoor, onder de campagne naam ‘Beter Slapen door Beter Katoen’. Deel je mee? Iedere keer dat deze boodschap gedeeld wordt via de website op Facebook en Twitter gaat er € 1,- naar het Wereld Natuur Fonds. Dat is makkelijk doneren. Doe je ook mee?

Uurtje het licht uit
Op 23 maart is het weer zover: Earth Hour. Vanaf 20:30 tot 21:30 gaan dan over de hele wereld de lichten uit. Met deze symbolische actie laten bedrijven, organisaties en miljoenen mensen zien dat zij geven om de aarde en dat we zuiniger met haar moeten omgaan. Doe jij ook mee? Schrijf je in op WNF.nl/earth_hour en deel je deelname met je vrienden of Facebook of Twitter. En schaf meteen een paar kaarsen aan, want je mag natuurlijk wel een romantisch kaarslichtje aansteken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.