vrijdag 1 februari 2013

Groene mode

De sneeuw is verdwenen, de lente komt er zo zachtjes aan weer aan, hoewel er toch voor dit weekend alweer natte sneeuw is voorspeld. Met dit ‘tussenweer’ is het soms lastig om te bepalen wat je aan moet. Maar één ding weet je wel zeker: het moet een beetje groen zijn. En dan niet per se qua kleur, maar wel goed voor het milieu. Een paar milieubewuste keuzes zijn bijvoorbeeld de maffe mode van One Green Elephant en de bottle bags van Roeckl.



Een groene olifant
Tussen alle grijze olifanten is het moeilijk opvallen. Of toch niet? En roze olifantjes zijn er al genoeg. Maar een groene olifant… daar is er maar één van. One Green Elephant is een Duits mode merk wat zich vooral laat inspireren door de mode uit Azië. Vooral qua kleurstellingen en combinaties. De coole jeans en shirts van One Green Elephant zijn niet alleen daarom bijzonder. Ze worden namelijk gemaakt van 100% bio-katoen. Dat is milieuvriendelijke mode. De kleding van One Green Elephant vind je in verschillende winkels en natuurlijk online via de grotere webshops. Kijk voor meer informatie op OneGreenElephant.com.

Tas van petflessen
De lente staat voor de deur en bij modemerk Roeckl hebben ze de vlindertjes al in de buik, zoals te zien op de nieuwe tas uit de lente collectie. Maar niet alleen deze tas barst van de lentevreugde, ook de effengekleurde tassen in de nieuwste kleuren zijn klaar voor het nieuwe seizoen. De mooie, zeer praktische tassen van Roeckl zijn extra bijzonder als je bedenkt dat ze zijn gemaakt van PET flessen. Dat is pas een groene tas. De tassen van Roeckl zijn verkrijgbaar in geselecteerde speciaalzaken en natuurlijk via roeckl.com.

Belofte voor gifvrije jeans
Greenpeace vecht voor een gifvrije wereld. Dat geldt voor cosmetica als voor gebruiksvoorwerpen, maar zeker ook voor kleding. Onlangs zijn ze de campagne ‘Fashion Victims’ gestart waarbij ze aandacht vragen voor de milieu onvriendelijke stoffen die worden gebruikt bij het fabriceren van kleding. Ook spreken ze, samen met hun aanhangers, bekende merken erop aan om het gif uit het productieproces te weren. Zo hebben duizenden mensen aan het Nederlandse G-Star gevraagd om vanaf nu het gif uit hun productieproces te weren. En het mooiste nieuws is dat G-Star dit ook zeker gaat doen. Een goede stap op weg naar een schoner en gifvrij milieu. En schone, milieuvriendelijke jeans!


Groene eigenwijze mode van One Green Elephant / De musthave Vlinder tas van Roeckl / G-Star gaat gifvrij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.