woensdag 5 december 2012

Zwarte Pieten make-up

Hoewel er al jaren stemmen opgaan dat Zwarte Piet niet zwart meer mag zijn vergeet eigenlijk voor het gemak de traditie. Zwarte Piet is een medewerker (geen slaaf) van Sinterklaas, en ze zijn met velen. Gelukkig maar, want ze zijn allemaal wel weer goed in iets anders. Zwarte Piet hoort zwart te zijn als roet, door het kruipen van de schoorsteen natuurlijk. En Zwarte Piet heeft ook een donkere kleur, zodat hij of zij kan opgaan in de nacht. Zelfs wanneer de Piet een bonte outfit aanheeft. Heb jij het in je om een echte Piet te zijn? Dan heb je naast mooie kleding – Pieten houden wel van een beetje opsmuk en bling bling – ook een goede make-up nodig.



Zwart als roet
Vroeger was het gebruikelijk om Zwarte Piet zo zwart mogelijk te maken. Vooral in de tijd dat Sinterklaas en Zwarte Piet gebruikt werden als opvoeders die kinderen bestraften als zij stout waren geweest. Dankzij de televisie wordt er steeds meer gebruik gemaakt van een mooi chocoladebruin, waardoor de Pieten een veel vriendelijker en zachter uiterlijk krijgen. Bovendien is een chocoladebruin gezicht veel beter te fotograferen of filmen.

Grimas: huidvriendelijk & mooie finish
De televisie en film Pieten hebben daarnaast nog een ander geheim voor hun mooie kleur: de make-up van Grimas. Dit merk biedt huidvriendelijk make-up op water- of cr̬mebasis. De kleuren zijn uitgesproken en makkelijk aan te brengen. Pieten die voor de camera staan kunnen het beste gebruik maken van een make-up cake. Deze make-up is een stuk voller waardoor de kleur op het beeld nog mooier overkomt. Afpoederen is niet nodig! Breng de make-up aan op een goed gereinigde huid en werk in lagen. Om de make-up aan te brengen gebruik je een speciaal sponsje. Maar rondom ogen en lippen kun je het beste een kwastje gebruiken. Geef de lippen als finishing touch een sprekende, dieprode kleur. Hiervoor kun je ook een Grimas lippenstift gebruiken, maar ook je favoriete langhoudende lippenstift. Meisjespietjes kunnen met losse oogschaduw poeder ook nog een kleurtje aanbrengen op de oogleden Рlaat je make-up wel goed drogen voordat je dat doet.

Reinigen
Is het Sinterklaasfeest voorbij, reinig de huid dan goed met bijvoorbeeld een speciaal make-up reinigingsproduct van Grimas of gebruik je eigen face wash. Vergeet niet jezelf goed achter de oren te wassen.



Wist je dat in oud-Nederlands het woord ‘knecht’ medewerker betekent? Pieten zijn al jaren knechten van Sinterklaas en daar zijn ze trots op. Je kunt dus gerust uit volle borst zingen: ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht!’ Laat Pakjesavond maar beginnen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.