woensdag 19 december 2012

Glitter & Glamour: feestmake-up

Zo, de kerstboom staat te glitteren, de kaarsjes fonkelen en je kleding glanst… Het is de tijd van het jaar voor feestjes, je extra mooi aankleden en natuurlijk opmaken. Nagels lakken, oogschaduw aanbrengen… Het mag allemaal feestelijk en natuurlijk sexy. Maar vooral mag het schitteren: de glamour cosmetica voor de komende feestdagen bevat namelijk heel veel glitters of andere glanzende bestanddelen. Zelfs in de oogschaduw voor smoky eyes!



Glitterende nagels
Glitters zijn er om licht te weerkaatsen. En daarom mogen ze ook op je nagels gezien worden. Bijvoorbeeld heel sexy als topcoat over een effen nagellak, of als vervanging van de witte nagellak bij een french manicure. Helemaal in dit jaar zijn de volle glitterlakken, vaak op basis van een transparante of licht gekleurde nagellak. Deze zijn ideaal als topcoat te gebruiken, maar ook op zichzelf. Soms is het wel goed om dan een paar lagen aan te brengen. Laat de lak tussendoor goed drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt. Deze kerst mag het allemaal rock chic: zwart of knal rood. Zoals de Precious Stones collectie van Rimmel London. Vooral Ruby Crush en Diamond Dust zijn populair. NYC (New York Color) heeft in de lijn Rock Muse Smoky Top Coat een prachtig rokerige zwart transparante glitterlak. Iets minder ‘in your face’ en zachter zijn de prachtige glitterlakken van salonmerk Sally Hansen (nu ook verkrijgbaar in Nederland in de drogisterij en parfumerie). Diamond Strength heet de lijn en vooral Glass Slipper (witte glitters) en Wedding Crasher (fuchia) zijn heerlijke kleuren voor de feestdagen. Mag het wel glanzen maar iets minder glitteren? Kies dan voor de klassieker Gilty Pleasure (ook van Sally Hansen): een gouden lak met satijnachtige finish. Het hippe merk Impulss houdt deze kerst vooral van een prachtig, glanzend diep kersenrood. Bescherm je feestmanicure met een goede topcoat, bijvoorbeeld ook van Impulss.

Rhinestone nails
Wil je in een handomdraai een bijzondere look met kristalletjes creëren op je nagels? Tja, dan ben je met die speciale steentjes wel even bezig. Of toch niet? Als het aan Impulss ligt heeft straks iedere Kerstengel haar eigen unieke manicure, met schitterende steentjes. Hoe? Heel eenvoudig met zelfklevende stickertjes die je helemaal op maat kunt maken voor je eigen nagels. Een doosje bevat 18 zelfklevende nageldecoraties, een manicure stokje en een kleine vijl. Maak je nagels vetvrij met alcohol of een vetvrije nagellakremover en plak de nageldecoratie op je nagel (met de ronde kant tegen je nagelriem aan). Vouw het uiteinde over je nagel heen en knip of vijl de sticker op maat. Jij geeft straks aan tafel met liefde de jus door om maar je mooie nagels te kunnen showen. De trends volgens Impulss voor deze kerst zijn Rock Chic zwart met zilveren stipjes of Animal transparant met een witte tijgerprint en gouden accentjes.

Schitterende ogen
Van John van G mag het subtiel glanzen, als je eyeliner maar glittert. De kersttrends van dit leuke cosmeticamerk bestaan uit zachte pasteltinten wit en roze die je onmiddellijk aan sneeuw en sorbetijs doen denken, maar ook uit donkerpaars en zilver en een koffiekleurig palet van donkerbruin en beige. De oogschaduw is een tikkeltje transparant, waardoor je een ontzettend chique, prachtig glanzende oogopslag krijgt. Ook zijn de kleuren eenvoudig met elkaar te combineren en natuurlijk te vermengen. Maak je look af met de transparante glitterende liquid eyeliner. Bijvoorbeeld als topcoat over je favoriete kleur eyeliner, maar ook alleen is het een fijne eyeliner voor een subtiel glitterend effect. Zie hoe je ogen zelf ook meer gaan schitteren met deze fijne eyeliner.
Tip: Zit jouw oogschaduw ook altijd in de arcadeboog verstopt in plaats van daar waar het hoort? Gebruik dan John van G Eye Shadow Base. Het 5 ml grootte potje gaat lang mee, want je hebt maar heel weinig ervan nodig om je oogschaduw de hele dag en avond goed te laten zitten. Breng met je pink een dun laagje aan op je bewegende ooglid of tot het wenkbrauwbot als je een smoky eye gaat creëren.

Sexy smoke
Roken wordt doorgaans niet als sexy beschouwd, behalve als de rook als oogschaduw om je ogen zit. Smoky eyes mogen met de kerst natuurlijk glitteren, althans volgens NYC, Rimmel London en Catrice. De quad doosjes met vier kleuren van NYC en Rimmel London zijn kant-en-klare smoky eyes kits. Op de achterkant vind je de gebruiksaanwijzing. Makkelijk: zo kan iedereen deze techniek toepassen en heeft de smoky eye techniek geen geheimen meer voor jou. Het kwartet van NYC voor deze kerst heeft Gothic Harlem en bestaat uit wit, zilver, antraciet en zwart. De eerste twee hebben een satijnachtige finish en de donkerste twee bevatten echte glitters. De vier van Rimmel London heten Beauty Spells en bestaan uit de satijnachtige tinten zilver en twee gradaties paars samen met een glitterend zwart. Wil je je ogen op een heel andere wijzen smoky laten zijn dan kies je voor het paradepaardje van Catrice genaamd Black or White Swan?! De zwart oogschaduw bevat goudadertjes van lichte oogschaduw en intens glitterend goud. Zowel nat als droog aan te brengen.
Tip: Ga je voor sexy, smoky ogen? Kies dan voor een lichte tint lipgloss of lipstick op je lippen. Bijvoorbeeld een transparante glitter. Lipbalsem mag natuurlijk ook.

Sparkling eye pencils
Het lijkt wel of Rimmel London zich nog steeds laat inspireren door de Olympische Spelen, want er blinkt veel edelmetaal in de kersttrends. Ook tussen de oogpotloodjes, want Golden en Silver zijn de toonaangevende kleuren. De heerlijk zachte potloodjes bieden de mogelijkheid om de gezette lijn te vervagen of te vermengen voor het ultieme smoky effect. Wil je voor je smoky eye liever zwart? Dan biedt Rimmel London Sparkling Black: een met zilver glitter gevuld zwart potloodje. De musthave van Catrice voor het creëren van smoky eyes is Gloria Greyner: een glanzend antraciet potlood met aan de achterkant een kwastje voor het vervagen en vermengen van je lijntje met de oogschaduw. Wil je liever een strakke lijn om je oog zetten dan is het antraciet van Like A Grayer (Catrice) de kleur voor jou. Deze metallic glanzende eye pencil heeft een heel fijn puntje waarmee je makkelijk langs je oogcontouren glijdt.

Metallic eyeliners
Om je look af te maken of juist intenser te maken, gebruik je een liquid eyeliner. Deze kun je ook als accent ter ondersteuning van je oogpotlood gebruiken. Naast de glitterende eyeliner van John van G zien we veel metallics. Zoals Silver Light en Liquid Gold van NYC. De prachtige volle liquid eyeliners drogen op met een metallic shine waar je u tegen zegt. Gebruik het samen met een oogpotlood in dezelfde kleur voor een extra intens effect. Het aanbrengen van een liquid eyeliner kan wat oefening gebruiken wanneer je dit niet gewend bent. Experimenteer daarom met de liquids voordat je je definitieve make-up gaat aanbrengen.

Spannende mascara
Een feestelijke make-up of een smoky eye is niet compleet zonder zwarte wimpers. Zwarter dan zwart zou je haast zeggen. Maar ja, wil je nu volume of extra lengte. En als je ’s avonds een feestje hebt, wil je misschien overdag een wat lichter effect dan voor de avond. Mascara dilemma’s zijn er om opgelost te worden. Je kunt natuurlijk meerdere mascara’s aanschaffen, maar Glam’eyes Day 2 Night van Rimmel London en Evolution to Revolution van Catrice doen het anders. Deze mascara’s bevatten namelijk twee looks te creëren met één borsteltje. Wil je een lichte, frisse verlengende look? Dan kies je ervoor om het bovenste dopje open te schroeven. Ga je voor meer een dramatische sexy look dan schroef je mascara open bij de brede, tweede dop. Voor de eerste look wordt het borsteltje extra afgeveegd waardoor je een andere look krijgt. Bij de tweede look zit er extra mascara op het borsteltje. Dankzij de fijne formules kun je meerdere laagjes over elkaar aanbrengen. Voor naar kantoor of school kies je het smalle dopje en ga je daarna door naar een feestje dramatiseer je je oogopslag met de tweede dop. Snel, makkelijk en handig: want je hebt twee mascara’s in één.

Flirtende wimpers
Eye Candy, zo heten de nieuwe flirtende kunstwimpers uit Groot-Brittannië. Het dragen van kunstwimpertjes is aan de andere kant van het kanaal meer regel dan uitzondering. De Engelse meiden en dames gaan niet de deur uit zonder en stellen ondertussen hoge eisen aan de wimpers die ze dragen. Zo moeten ze snel aan te brengen zijn, niet in de weg zitten en de ogen accentueren. Dat is Eye Candy zeker gelukt. De vederlichte, handgemaakte wimpertjes zijn met drie stappen aan te brengen. Je hebt er alleen een doosje Eye Candy voor nodig, de bijbehorende lijm en een pincetje. De gebruiksaanwijzing staat op het doosje. De wimpertjes zijn verkrijgbaar in drie soorten: Volumise voor langere wimpers, Dramatise voor een intens effect en Naturalise voor extra volume en lengte.
Tip: Kunstwimpers kunnen je feestelijke look helemaal afmaken. Als je niet gewend bent om wimpertjes te dragen, is het verstandig om eerst een paar keer te oefenen. Het mooiste is om eerst de wimpers aan te brengen en dan de rest van je make-up, omdat de wimpers beter hechten op een schone huid. Plaats je de wimpers over je make-up, weet dan zeker dat ze in een keer goed zitten. Oefening baart kunst!

Weet jij al wat je feestlook wordt dit jaar? Ik ben er zelf nog niet helemaal uit… gelukkig hebben we meerdere feestdagen achterelkaar. En hou ik er wel van om te experimenteren. Fijne feestdagen!

Dit blog is mede mogelijk gemaakt door Rimmel, NYC, Sally Hansen, John van G, Catrice, Eye Candy en Impulss.



Wil je de foto's van dit artikel groter zien? Bezoek dan het Weblog 2012 fotoboek van Writing Berries op Facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.