donderdag 15 november 2012

Nieuws uit de natuur

De natuur en het behoud ervan staat altijd in de spotlights. Ook hier op Writing Berries wordt er volop aandacht besteed aan milieu en natuur. Gelukkig gaat het ook goed met de natuur en worden er steeds meer winsten geboekt. Zoals met het elimineren van plastic uit verzorgingsproducten door steeds meer bedrijven en fabrikanten. Binnen Nederland, maar ook in andere Europese landen wordt hier hard aan gewerkt. Zoals Henkel in Duitsland. En er is meer goed nieuws uit de wereld van natuur & milieu!



Zeereservaat in Mozambique
Het Afrikaanse Mozambique heeft een groot zeereservaat voor haar kust aangewezen als beschermd gebied, zo meldt het Wereld Natuur Fonds. Dat is goed nieuws, want door het bestempelen van dit gebied als beschermd gebied is er een belangrijke stap gezet in het behoud en duurzaam beheer van het reservaat. Het gebied bestaat uit tien eilanden en is ruim 1 miljoen hectare (!) groot. Het is de woonplaats van veel schildpadsoorten en bevat prachtige koraalriffen. Mozambique zet hiermee een voorbeeld voor het beschermen en de toekomst van de wereldzeeën. Meer over dit bijzondere zeereservaat kun je lezen op WNF.nl.

Pluspunt: Fairtrade rozen bij PLUS
Een ander onderdeel van natuur & milieu is Fairtrade en biologisch geteelde producten. Supermarktketen PLUS loopt wat dat aan gaat voor op de concurrentie: op 1 november werd de keten uitgeroepen tot beste Fairtrade en beste biologische supermarktketen van Nederland door Milieudefensie. Uit de jaarlijkse EKO-tellingen van Milieudefensie bleek dat PLUS van alle retailers het grootste aanbod aan Fairtrade en biologische producten heeft. Je kunt bij PLUS gemiddeld 102 Fairtrade producten vinden. Ook stichting Max Havelaar verklaarde dat PLUS de meeste Fairtrade gecertificeerde producten verkoopt. Daar heeft PLUS op 5 november nog een product aan toegevoegd: Fairtrade rozen. Deze zullen worden verkocht op de speciale bloemen & plantenafdelingen van de supermarkt. Wil je weten waar je deze prachtige rozen kunt krijgen, kijk dan op de website van PLUS. De nieuwe rozen hebben een lengte van 50 cm en zijn verkrijgbaar in wit, roze, oranje, rood, cerise en gevlamd en zijn zowel los als in een gemengde bos te krijgen. De super sweethearts zijn 40 cm lang.

Audiopetitie tegen wildlife crime
Uniek: het Wereld Natuur Fonds start een audiopetitie tegen wildlife crime. De wildlife crime campagne draait om het geven van een stem aan bedreigde diersoorten, met deze petitie kun je je stem letterlijk geven aan deze dieren. Het WNF wil dat wildlife crime (het stropen van dieren puur voor de verkoop van hun vacht of ivoor) erkend wordt als een serieuze misdaad. Moord dus. Om meer aandacht hiervoor te vragen zond de NCRV vorige week een prachtige vierdelige serie uit met Harm Edens (ambassadeur van het WNF) uit omtrent wildlife crime. Maar ook actrice en WNF-ambassadrice Carice van Houten geeft haar stem aan bedreigde dieren door al brullend in een online video iedereen op te roepen in actie te komen. Laat ook je brul achter op de speciale website van het WNF: www.wnf.nl/stem. Alle brullen worden verzameld in een audiopetitie, die zal worden aangeboden aan de Nederlandse delegatie die in maart 2013 naar de internationale CITES-top over handel in bedreigde dieren gaat. Kijk ook op de website van WNF wat je nog meer kunt doen tegen wildlife crime.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.