donderdag 4 oktober 2012

Dierendag: kort nieuws



Het is Dierendag vandaag! Dat betekent dat je je huisdier extra mag verwennen. Misschien mag je je huisdier wel meenemen naar school. De hondenbezitters van het Sophia Snuffelcollege nemen hun hond vaker mee naar school, namelijk voor Hond in de Klas. Ook vandaag zullen er weer honden verschillende scholen bezoeken. Het doel van deze lessen is dat kinderen minder bang zijn voor honden en leren hoe ze een hond moeten benaderen. Lees meer over Hond in de Klas hier op Writing Berries.



Het afsluiten van een verzekering voor je huisdier is intussen heel normaal. Er zijn verschillende aanbieders. Maar sinds 3 oktober kun je ook bij InShared een verzekering voor je huisdier afsluiten. De verzekering bestaat uit twee verschillende modules. Eentje is een verzekering voor schade die is ontstaan door een ongeval. De ander is een verzekering bij mogelijke ziekte. Hierin verschilt de dierenverzekering van InShared niet met andere. Wat wel bijzonder is, is dat InShared de mogelijkheid biedt om de zorg van je hond of kat voor 50% kunt verzekeren. Ook betalen zij tot € 250,- mee aan het zoeken naar een vermist huisdier. Bijvoorbeeld door de posters te betalen of andere kosten die je maakt wanneer je op zoek bent naar je dier. Voor meer informatie kijk je op de website van InShared.

Het is eind van deze maand Halloween! En natuurlijk is het dan leuk om dit te vieren met je huisdier. Hoewel wij in Nederland niet langs de deuren gaan voor Trick & Treat worden er wel steeds vaker Halloween feestjes gegeven. Vorig jaar heb ik het kostuum voor mijn hondje zelf gemaakt, en dit jaar ga ik ook weer met naald en draad aan de slag, maar als je zelf niet zo een naaister bent, dan kun je natuurlijk ook een kostuum aanschaffen. Bijvoorbeeld bij DoggieVogue.com. Dit Amerikaanse bedrijf is gespecialiseerd in kleding en accessoires voor honden, zoals jasjes, koekjes, speelgoedjes en tassen waarin je je hond kunt vervoeren. Altijd hip en trendy, met de spulletjes van DoggieVogue!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie! Reacties worden altijd eerst beoordeeld voordat ze worden geplaatst. Het kan dus even duren voordat je je reactie hier terugziet. Omdat ik graag een persoonlijk antwoord geef worden anonieme berichten op artikelen niet geplaatst.